İçeriğe geç

Avel Kürtçe Mi

Avel hangi yöreye ait?

Fransızca “En arrière” kelimesinin telaffuzudur. İşgal yıllarından kalma bir kelime olarak Adana sözlüğüne girmiştir. Müdahale etmek/vermek: Boşa harcandı, değeri bilinmedi, boşa harcandı. Avel: Aptal anlamına gelir.

Avel argo mudur?

Türkçede “avel” kelimesi “kafası karışık” ve “aptal” anlamına gelir. Çoğunlukla herhangi bir durumdaki bir kişiye atfedilen bir kelime olarak kabul edilir.

Avel kız ne demek?

Avel kelimesi “kafası karışık, aptal ve akılsız” anlamında kullanılır. Ayrıca, iş hakkında pek bilgisi olmayan, beceriksiz ve kafası karışık kişiler tarafından da kullanılan bir kelimedir.

Alya Kürtçe mi?

Alya ismi kız çocukları için tercih edilen Arapça kökenli bir isimdir. Hoş telaffuzu nedeniyle son zamanlarda en popüler isimlerden biri haline gelmiştir.

Avel hangi dilden gelir?

KafalogieTürkçe | Avel ➡️ Fransızcadan dilimize geçmiştir.

Lala ne demek argo?

Lala (Çince: 拉拉; pinyin: lālā), lezbiyen veya aynı cinsten kadınları ifade eden aşağılayıcı olmayan bir Çince argo terimidir. Başlıca Çin anakarasındaki LGBT+ topluluğu tarafından kullanılır. Lala (Çince: 拉拉; pinyin: lālā), lezbiyen veya aynı cinsten kadınları ifade eden aşağılayıcı olmayan bir Çince argo terimidir. Başlıca Çin anakarasındaki LGBT+ topluluğu tarafından kullanılır.

Alık mısın ne demek?

Aptal kelimesinin anlamı; düzgün düşünemeyen, unutkan, aptal, aklını iyi kullanamayan, düşüncesiz, saf, akılsız, dilsiz, dağınık ve düzensiz gibi anlamlara gelmektedir.

Çolle ne demek Elazığ?

Çolle: Beceriksiz, serseri.

Argo da dallama ne demek?

Dallamak kelimesinin zayıflamış halidir.

Lavuk ne demek?

Lavuk kelimesi dilimizde sıkça karşılaştığımız kelimelerden biridir. TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi: (birisi) gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen (birisi)7 Ağustos 2024

Ava kız ismi mi?

Ava, İngilizce ve diğer dillerde dişil bir isimdir. Son zamanlardaki popülerliği, 1990’larda doğan ve bazılarına Amerikan aktris Ava Gardner’ın (1922–1990) adını veren bir dizi ünlü bebeğe dayanmaktadır. Ava, İngilizce ve diğer dillerde dişil bir isimdir. Son zamanlardaki popülerliği, 1990’larda doğan ve bazılarına Amerikan aktris Ava Gardner’ın (1922–1990) adını veren bir dizi ünlü bebeğe dayanmaktadır.

Alya kız isminin anlamı ne?

Arapça Kökeni: Arapçada “Alya” (عالية) kelimesi “yüksek, yüce, üstün” anlamına gelir. Bu anlam, ismin beraberinde getirdiği asaleti ve ihtişam duygusunu ifade eder. İbranice Kökeni: İbranicede “Alya” ismi “Tanrı’ya yükselme” veya “yükselme, yükselme” anlamına gelir.

Alina Kürtçe mi?

Alina ismi Yunanca kökenli bir isimdir. Yunanca kökenli isimler toplumda nadiren kullanıldığından anlamları hakkında bilgi sahibi olamayabiliriz. Alina isminin birden fazla anlamı vardır. Bu isim; asil, asil, yüce, parlak, aydınlık, dürüst ve adil anlamına gelir.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Liva ismi ne demek?

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre Liva adı sancak, tugay, tuğgeneral olarak açıklanmıştır.

Adanada cıncık ne demek?

Cıncık = Cam Culuk = Hindi Ayrıca yenir. Astap, Urba = Elbise Mintan = Gömlek Acer = Yeni Peşkir = Havlu Fırtik = Yaramaz Çocuk Kırşehir’de akla gelen ve kullanılanlardır. Cucuk = Civciv, Küçük Gubarmak = Gururlu olmak, kibirli olmak.

Çimmek hangi yöre?

Orta Anadolu bölgesinde yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Kubbealtı sözlüğüne göre kelime Eski Türkçe olup “çöm-mek” anlamına gelmektedir.

Gıllik ne demek adana?

Dul kadında gölge demektir.. gasbalik.mandirik. to.marsik.digil. cömmek.horanta. Hengulu.

Alık mısın ne demek?

Aptal kelimesinin anlamı; düzgün düşünemeyen, unutkan, aptal, aklını iyi kullanamayan, düşüncesiz, saf, akılsız, dilsiz, dağınık ve düzensiz gibi anlamlara gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Akkent Escort