İçeriğe geç

Pum Pum Çorbası Hangi Yörenin

Pum pum çorbası hangi yöreye aittir?

Bu sayımızda sizlerle Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden, adını kaynatıldığında çıkardığı sesten alan pumpum çorbasının tarifini paylaşmak istiyoruz. MALZEMELER: 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 kase mısır unu.

Pumpum çorbası nerede meşhurdur?

2. Pumpum Çorbası Pumpum çorbası, yöresel yemeklerin geniş bir yelpazede yer aldığı Zonguldak mutfağında en sık hazırlanan lezzetlerden biridir.

Pum pum çorbası nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyu ve mısır unu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. Kızaran etleri tavada 2-3 dakika kavurun. Kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyip karıştırın. … Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. … Pumpum çorbasını köpoğlu ile servis edebilirsiniz.

Püşürük çorbası hangi yöreye ait?

Püşürük çorbası veya Püşürük çorbası, et ve erişte ile yapılan bir çorba türüdür. Van’ın yerel mutfağında yer alır. Aynı adı taşıyan Artvin irin çorbası da vardır. Van Püşürük Çorbası, 30.09.

Pıt pıt çorbası hangi yöreye ait?

Pıtpıt Çorbası – Şanlıurfa Belediyesi.

Peskütan çorbası hangi yöreye ait?

Protein açısından zengin bir probiyotik kaynağı olan peskötan, pişirmede kuru baklagiller, tahıllar ve kemikli et kullanır. Tüm besinleri içerdiği için tek başına bir öğün olarak da tüketilebilen bir çorba olan peskötan, Sivas ve çevresinde severek tüketilir.

Zonguldak’ın meşhur yemeği nedir?

1- Zonguldak’ın iç ısıtan başlangıcı: Uğmaç Çorbası Zonguldak’ın, halk arasında Oğmaç ve Ovmaç olarak adlandırılan, farklı yörelerde farklı çeşitleri yapılan bu nefis çorbanın anavatanı olduğunu söylersek doğru olur. Şehrin en meşhur mezelerinden biri olan Uğmaç çorbası, un, süt, su ve nanenin muhteşem birleşimiyle yapılır.

Bartının ne yemeği meşhur?

Bartın’ın meşhur yemekleri: Pirinç Mantısı, Amasra Salatası, Tavuklu Köy Böreği, Pumpum Çorbası, Yumurtalı İsbut, Tirit, Kırk Katlı Hamur, Unlu İspitDaha fazla ürün…

Amasra’nın neyi meşhur yemek?

Amasra’da ne yenir? Karadeniz usulü kızarmış hamsi ve diğer balık türleri. Amasra, Karadeniz balıkçılık geleneğine sahip olduğu için taze ve lezzetli balıklarıyla ünlüdür. … Mısır ekmeği. Amasra’da denemeniz gereken bir diğer özel lezzet ise mısır ekmeğidir. … 3. Kale dürümü … Mısır çorbası … Ravioli … Balkabağı tatlısı17 Mart 2020

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Mısır unu çorbası nerenin?

Bartın yöresinden çorba ile geldim. Tencereye su ve mısır ununu koyup kaynayana kadar karıştıralım. Kızaran etleri tavada 2-3 dakika kavurup kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyip karıştıralım. Tuzunu ayarlayıp tereyağını ve kırmızı biberi yakıp çorbanın üzerine dökelim. 🍲 Sıcak servis edelim. 🎈 Afiyet olsun.

Dımbıl çorbası nedir?

Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.

Pum pum çorbası hangi yöreye ait?

Pumpum çorbası Bartın’ın yöresel lezzetlerinden biridir. Mısır unu ile hazırlanan bu çorbaya bazı yörelerde nişasta katılarak da hazırlanır.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Van’da hangi yemeği meşhur?

Van’ın meşhur yemekleri: KeledoshTandır BalığıSengeser.Kürt Köftesi.Tuzlu Balık.Bulgur Ezmesi.Lahana DolmasıDaha fazla ürün…

Mahluta çorbası hangi yöreye ait?

Mahluta çorbası, Antakya yöresine özgü bir mercimek çorbasıdır. Kırmızı mercimeğin su ile kaynatılmasıyla yapılır. Çorba kıvamına geldikten sonra ayrı bir tavada yağa kırmızı pul biber ve kuru nane eklenerek sotelenir.

Ponpon çorbası nedir?

Pumpum Çorbası – Bartın Tencereye et suyunu, soğuk suyu ve mısır ununu ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kıvamı koyulaştıktan sonra sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kavurun. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.

Toyga çorbası hangi yöreye ait?

Toyga Çorbası – Afyonkarahisar Yoğurt, un, pirinç ve yumurta bir tencereye konularak koyu ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

Ecevit çorbası hangi yöreye aittir?

Ecevit çorbası (Toygarlı pirinç çorbası) bir tür yoğurt çorbasıdır. Malzemeleri; pirinç, yumurta, yoğurt, un ve tereyağıdır. Kastamonu mutfağında hazırlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir